ADD SOME TEXT THROUGH CUSTOMIZER
ADD SOME TEXT THROUGH CUSTOMIZER

Mascaretes contra la COVID-19

Amb data 18 de març, l’AAVV del Barri Antic, veient la necessitat de l’ús que s’hauria de fer de les mascaretes, i que els col·lectius més vulnerables, avis, persones sense recursos ni papers,  serien aquells on arribarien molt més tard o no arribarien

vam començar a treballar pensant amb ells, primer buscant  teixit que fos el més adient possible, ja que diferents empreses tèxtils del Bages no tenien encara roba homologada, finalment vam trobar una empresa que tenia teixit PUL i que des de feia dies estava exportant a la resta d’Europa,

El següent pas va ser trobar una empresa que fes gomes elàstiques, una vegada ho teníem tot localitzat , vàrem fer unes trucades a diferents associacions de veïns del diferents Barris, tothom va estar d’acord i la resposta va ser molt ràpida i extensa. En una tarda es van aconseguir les primeres 10 i anava corrent la veu, i el dia 19 ja vàrem fer un encàrrec tímid d’una peça de roba, un rotllo de 18 metres, factura proforma i transferència, divendres al matí anava a buscar la roba i la goma, previ avis als mossos. Portant la factura proforma.

Des de casa les vam tallar en peces de 3 metres i repartides entre les dones dels barris, Barri Cal Gravat, Passeig i Rodalies i Barri Antic. Durant el cap de setmana, ja el dia 21 de març, es crea el grup STOPCORONAVIRUS i per mitjà de whasapp s’afegeixen la resta de cosidores dels barris:

Barri Cal Gravat, Barri Passeig i Rodalies, Barri Sagrada Família, Barri Antic, Barri Plaça Catalunya

Dilluns dia 23, anava a repartir les primeres mascaretes i ja vam detectar que necessitàvem més roba, a causa de la demanda que teníem vaig comprar 3 peces més de 18×1,20m i més gomes.

Des de l’AV Barri Antic s’han repartit amb data d’avui 15/04/2020, unes 1.600 mascaretes a diferents residències de Manresa i voltants, Centre d’acollida, Extutelats i sense residència fixa, pisos tutelats, CAP’s, Protectora d’animals, , veïns de Vic Remei, veïns de la Mión, veïns de Cal Gravat, veïns Carretera Santpedor, veïns del Guix, veïns Barri Antic, veïns La Font, varies associacions de nou vinguts i a persones vulnerables del nostre entorn veïnal.

VOLUNTÀRIES

Estan participant en aquesta iniciativa, 18 cosidores de diferents barris de la ciutat i la logística l’ha coordinat l’Anna Martínez, presidenta de l’Associació Veïns Barri Antic amb l’ajuda de Jaume Ferrer per la zona del Passeig.

Ara mateix, s’està treballat per coordinar amb altres associacions de Veïns de la ciutat el repartiment de les mascaretes.

Hem comptat que cada peça de 3 m. Que es dóna a cada cosidora, surten entre 80 o 87 mascaretes, (per cada peça de 18 m surten 6 retalls de 3 m. Així que de cada rotllo poden sortir entre 480 o 522. Per 4 rotllos que vam comprar ens surten entre 1920 o 2.088  mascaretes que seran repartides properament. A dia d’avui ja tenim una comanda per fer un altre peça.

Tags :
error: Content is protected !!