ADD SOME TEXT THROUGH CUSTOMIZER
ADD SOME TEXT THROUGH CUSTOMIZER

SOC EMILI MARTÍNEZ

Des que es va jubilar, ara fa vint anys, viu una segona joventut. S’ha pogut dedicar a la seva gran passió, l’escalada i l’excursionisme per tot el món. De fet, als seus setanta-sis anys, encara puja muntanyes, normalment amb els companys del Centre Excursionista de la Comarca del Bages, entitat que va presidir entre els anys 1975 i 1980. L’Emili gairebé sempre ha viscut al barri Antic, primer al carrer d’en Tahones i, des de fa quaranta anys, al d’Alfons XII, amb un petit parèntesi al carrer de la Sèquia. Li agrada aquest barri perquè és cèntric i ho té tot a l’abast. Explica que, abans, els veïns sortien al carrer amb la cadira per prendre la fresca, que ara ningú ho fa, però que l’ambient de barri continua sent-hi.

 

El seu pare, l’Emilià Martínez Espinosa, va ser l’últim alcalde de la República a Manresa, entre el desembre del 1938 i el gener del 1939. Gràcies a la seva amistat amb mossèn Santamaria, que aleshores era l’encarregat del museu de la ciutat, va ser una de les persones que va intercedir amb la CNT, sindicat del qual va ser secretari local, per evitar que la Seu fos enderrocada pels moviments anticlericals.

error: Content is protected !!