ADD SOME TEXT THROUGH CUSTOMIZER
ADD SOME TEXT THROUGH CUSTOMIZER

SOC JOSÉ LUIS CABAÑERO

Regenta un dels establiments més antics i emblemàtics de Manresa: la barberia de la plaça Major. Va començar a treballar-hi d’aprenent amb quinze anys al costat del seu pare, el Luis, i dels seus socis, el Marcos i el Pepe. Més tard es va establir pel seu compte al carrer de Guimerà, però el 1994 va tornar a la barberia com a propietari i s’hi ha quedat. Els documents més antics que conserva daten del 1889, quan pertanyia al fundador, en Francesc Vila. De fet, als vidres de les finestres i les portes, encara s’hi llegeixen les inicials F.V.

 

La barberia, explica José Luis, de cinquanta anys, té públic de totes les edats, de nous i de sempre. És, també, una mena de punt de trobada de persones que només hi treuen el cap per saludar, per fer-hi un comentari divertit o per portar-li tabac. Una foto d’ell i el seu pare, que va morir el 2015, amb uns cistells plens de rovellons, presideix una lleixa, al costat de productes d’una altra època convertits en objectes decoratius. A les parets i al terra, el color i les rajoles són originals i les restauracions s’han fet mantenint l’aspecte envellit per no desvirtuar-ne l’essència. “Aquí tothom s’hi ha fet fotos”, explica mentre mira a càmera, “i han rodat pel·lícules i sèries de televisió”.

error: Content is protected !!