ADD SOME TEXT THROUGH CUSTOMIZER
ADD SOME TEXT THROUGH CUSTOMIZER
Fotografia: Xavier Serrano

SOC MONTSERRAT NADAL

Ven tabac, segells, revistes, travesses i altres loteries a l’estanc del carrer de Vilanova des dels divuit anys. Ara en té seixanta-nou i no pensa jubilar-se. “Què hi faria, a casa?”, es demana amb el seu to de veu afable. El tràfec és constant en aquest petit establiment, on semblaria que el temps s’ha aturat si no fos pels ordinadors, i aquest moviment continu és el que li agrada. Assegura que tot el barri se l’estima.

 

La seva mare va obtenir la titularitat de l’estanc el 1952. Més tard, va passar a mans de la seva tieta, i ara ella n’és la propietària. Explica que les fotomultes i, sobretot, la llei antitabac van fer caure les vendes de cigarretes en picat. Hi ha molts records entre aquestes quatre parets. Dos d’il·lusionants:  el quadre que li va pintar l’Ernest Descals i la venda, el 2015, d’una butlleta de loteria Primitiva premiada amb gairebé sis milions d’euros.

error: Content is protected !!