ADD SOME TEXT THROUGH CUSTOMIZER
ADD SOME TEXT THROUGH CUSTOMIZER
Fotografia: Xavier Serrano

SOC MOHAMMED BOUABDELLAH

Aklim és un poblet del Marroc d’uns sis mil habitants, prop de Melilla, envoltat de tarongers i amb una extensió semblant a la de Sant Joan de Vilatorrada. Fa tretze anys que un avió va portar el Mohammed a Catalunya i el primer que el va impactar va ser veure Barcelona des de l’aire. “Era molt gran. Vaig al·lucinar. I això que Casablanca també n’és, de gran”.

 

Ha viscut a diversos llocs de Manresa: al carrer de la Sèquia, a la Parada, al carrer de l’Era d’en Coma, al de Santa Llúcia i, ara, als Quatre Cantons. Valora el barri Antic perquè és cèntric, els seus dos fills tenen l’escola Valldaura a prop, i la filla, que anirà a l’institut Lluís de Peguera, també. Mohammed, de quaranta-dos anys, pertany a la junta de la Comunitat Islàmica del Bages, a la mesquita Al Fath, i recorda que les portes d’aquest centre religiós “estan sempre obertes a tothom, encara que no sigui practicant”.

error: Content is protected !!